Hem / BEGRAVNINGAR / Planera begravning

Planera begravning

Planera begravning

Så gör du när du beställer

Gör dina val i lugn och ro. Du kan när som helst spara dina val och gå tillbaka senare och ändra. Du kan också skicka dina val till en anhörig, och när du känner dig klar så skickar du in din beställning till oss.

Behöver du hjälp i din beställning?

0370 - 180 90 alt. 0370 - 993 90

Ordna begravningen

I den här tjänsten kan du ordna begravningen, se ungefärliga priser och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val.

Vilken begravning tänker du dig?

Varje begravning är och skall vara unik och individuell. Under senare år har också begravningarna präglats av att bli allt mer personliga precis som livsstilen. Här nedan ser du några olika alternativ som du kan välja emellan.

Begravningstjänst Lundells klassiska begravning med ceremoni

Den vanligaste typen av begravning är den där man meddelar dödsfallet via annons i tidningen och alla som vill kan komma till avskedet i kyrkan/kapellet. Kistan är oftast dekorerad med blommor och musik är ett viktigt inslag. Vanligt är också att man har en minnesstund efter begravningsakten.

Begravningstjänst Lundell enkla begravning med ceremoni

En enklare begravning sker oftast i kretsen av de närmaste. Kistan är av enklare modell med kistdekoration eller bårtäcke. Det är oftast ingen officiell minnesstund efter.

Begravningstjänst Lundells utan ceremoni

I detta fall transporteras kistan från bårhus till krematorium. Begravningsbyrån ordnar med transporter, beställning av kremation och nedsättning i minneslund. Ingen begravningsceremoni.

Vi som auktoriserad begravningsbyrå ombesörjer begravningar för alla typer av trosinriktningar. Den vanligaste ceremonin är den i Svenska kyrkans ordning. I samband med ditt val, välj vilken typ av lokal du tänker dig.

Svenska kyrkans ordning

Annan ceremoniordning

Borgerlig ceremoni

Önskemål om dag för begravningen

Det kan vara till hjälp om du har en uppfattning om när begravningen ska ske. Skriv gärna in flera alternativa datum då det kan förekomma begravningsfria dagar i vald församling eller att ceremonilokalen är upptagen. Vi hjälper dig att boka tid och lokal. Enligt begravningslagen ska kremation/gravsättning ske inom en månad efter dödsdagen.

Önskemål om ceremonilokal

Kyrka, kapell eller annan lokal där du vill att begravningsceremonin ska hållas samt om du har övriga önskemål kring ceremonin.

Här väljer du om den avlidne ska ha en jordbegravning eller kremeras. Vid kremation ska både kista och urna väljas, vid jordbegravning väljs endast kista.

Jordbegravning

Jordbegravning innebär att den avlidne i kistan sänks ner i en grav.

Kremation

Kremation betyder att den avlidne kremeras och att askan därefter skall gravsättas.

Gravplats är beroende på om det är jord- eller kremationsbegravning. Gravplatserna varierar på våra kyrkogårdar och begravningsbyrån hjälper dig att ta reda på förutsättningarna. Det vanligaste är att man gravsätts i sin hemförsamling, i mån av plats även utanför sin hemförsamling.

Gravplats finns

Jag vill ha en ny gravplats

Kistgrav

Är vanligtvis avsedd för en till tre kistor. De upplåts med gravrätt i 25 år som kan förnyas.

Urngrav

Urngrav gravplats för en eller flera urnor. Det kan även finnas plats för urnor i en grav för kistor.

Annan gravplats

T ex askgravlund, askgravplats, kolumbaruim, kist- eller urnkammare är exempel på andra gravplatser som kan finnas på den kyrkogård du har valt. Om gravsättning av askan önskas utanför kyrkogården t ex över vatten krävs tillstånd av länsstyrelsen.

Minneslund

Gemensamt gravplatsområde där askan grävs ner. Platsen markeras inte och generellt får de anhöriga inte närvara vid gravsättning i minneslund. Kyrkogårdsförvaltningen tillhandahåller en askkartong

Begravningsplats / kyrkogård

Fyll i ditt önskemål om kyrkogård och/eller om gravplats finns, skriv in på vilken kyrkogård. Om du vill strö aska utanför begravningsplats, notera dina önskemål här.

Den avlidne förvaras ofta i ett bårhus på ett sjukhus eller vårdboende där den avlidne kläs och läggs ner i kistan, vilket är en del av begravningsentreprenörens arbete. Därefter transporteras kistan till ceremonilokal eller krematorium.

Bårtransporter

Transportkostnaden räknas utifrån antal km. Grundpris från -
1 550 kr

Transporter i övriga landet

Det förekommer att den avlidne finns på en ort i Sverige men ska gravsättas på en helt annan ort. I det här fallet offereras transporttjänsten.

Orgelmusik som jag önskar under begravningsakten

Om du lämnar fältet tomt ordnar begravningsbyrån med lämplig orgelmusik.

Solister

Solosång/musik är också vanligt. Har du önskemål om viss sång/musik hjälper begravningsbyrån till att ordna det.

Instrument

En musiker framför den musik du önskar. Vi har kontakt med ett flertal duktiga och seriösa musiker
2 200 kr

Organist/Kantor

Vid borgerlig begravning finns ingen tjänstgörande organist i kapell eller annan vald lokal. Om så önskas hjälper vi till att anlita en erfaren organist som spelar musik som du väljer.

Sång

Vi har kontakt med ett flertal lokala vokalister med stor erfarenhet av att sjunga på begravningar och med en bred repertoar. Både kvinnor och män. .
2 200 kr

Ett tryckt programkort underlättar för begravningsgästerna och sparas ofta som ett minne. Begravningsbyrån hjälper till med allt från val till färdigt tryck. Det finns programkort i en mängd utföranden och motiv. Här nedan visar vi de mest populära

Nej, inga programkort

Ja, jag vill ha programkort

Uppskattat antal gäster
20
20
30
40
60
80
100

Linnea Akvarell

25 kr per styck

Grinden akvarell

25 kr per styck

Höst Akvarell

25 kr per styck
Visa fler
En minnesstund hör till en begravning med ceremoni. Den är en viktig del av begravningen där man får tillfälle att vara tillsammans med sina närmaste i ett lugnare sammanhang. Minnesstunden kan antingen ordnas i hemmet eller i en hyrd lokal. Priserna nedan är inkl. lokal och servering.

Nej, ingen minnesstund

Ja, jag vill ha en minnesstund

Uppskattat antal gäster
20
20
30
40
60
80
100

Landgång , dricka, kaffe och tårta

Kaffe eller te, och biskvi
185 kr per styck

Mat, dricka, kaffe och tårta

Middag med helstekt fläskfile med tillbehör. Kaffe och tårta. Hyra för lokal kan tillkomma.
295 kr per styck

Smörgåstårta, drick, kaffe och kaka

Smörgåstårta eller landgång, bordsdricka. Kaffe och bit. Hyra för lokal kan tillkomma.
190 kr per styck
Vi på begravningsbyrån utformar tillsammans med er en personlig annons och införande i de tidningar ni önskar. Annonsen publiceras även på familjesidan.se. Bra för släkt och vänner som befinner sig i en annan del av landet eller världen. Vill du börja utforma din annons själv? Klicka på "skapa en dödsannons" under "Läs mer".

Nej, jag önskar ingen dödsannons

Ja, jag önskar en dödsannons

Dödsannons dubbelspalt

En annons i dubbelspalt syns bättre i tidningen. I tidningen Värnamo Nyheter kostar denna typen av annons ca 8.000 kr. Kombinera gärna med en symbol i färg.
6 000 kr (genomsnittligt pris)

Jag väljer format på dödsannonsen senare

Tidningar/medier du önskar publicera annonsen i
Vi kan ombesörja annonsering i alla svenska dagstidningar samt på familjesidan.se.
Kistor finns i många olika material, färger, prisklasser och utföranden. Kistor kan också specialbeställas enligt den avlidnes eller anhörigas önskemål. Samtliga kistor är miljöanpassade. Här visar vi några av kistorna, fler modeller finns hos begravningsbyrån.

Standard. Ljunbrun. Trähandtag

Enkel och vacker kista med ombonad klädsel
7 450 kr

Standard. Valnöt. Trähandtag

Enkel och vacker kista med ombonad klädsel.
7 450 kr

Standard. Valnöt. Metallhandtag.

Enkel och vacker kista med ombonad klädsel
7 850 kr
Visa fler
Här ska du ta ställning till om och hur du vill att den avlidne ska kläs, samt om du vill ha ett personligt avsked.

Egna kläder

Gärna den avlidnes favoritkläder. Tänk på att kläderna ska vara rymliga.
825 kr

Redan klädd

Den avlidne är redan klädd i egna kläder.
755 kr

Svepdräkt

En svepdräkt tillhandahålls av begravningsbyrån.
825 kr
Personligt avsked
Även om du sett den avlidne vid dödsbädden kan det vara värdefullt att se den avlidne i kistan. Glöm inte bort barn och ungdomar. De behöver också se för att förstå. Det går bra att lägga ner en minnessak eller brev i kistan. Begravningsbyrån hjälper till med att anordna avskedet.
När man väljer kremation behövs en askurna med undantag av minneslund/askgravlund då enklare urna ingår. Urnor finns i många olika prisklasser, material och utföranden. Vid gravsättning i jord används förgängliga urnor och vid gravsättning ovan jord – t ex i kolumbarium – används oförgängliga urnor.

Inte valbar för denna kategori
Inte valbar för denna typ av begravning.
Blommor är ett vackert och för många ett viktigt inslag i en begravningsceremoni. Oftast har man en dekoration som ligger ovanpå kistan och något arrangemang som står bredvid. De närmast anhöriga brukar också ha varsin handbukett som läggs ovanpå kistan eller i graven.

Nej tack, inga blommor

Jag vill ha hjälp av begravningsbyrån

Jag vill välja blommor nu

Kistdekorationen läggs på kistan och kan kan utformas på olika sätt, traditionellt eller modernt, stort eller litet. Blommorna får gärna spegla den bortgånges personlighet och man kan ha personliga tillhörigheter med i arrangemanget.

9614

Kistdekoration i rosa toner: rosor, germini, astilbe, delphinium, lysimachia, gypsophila, murgröna
2 400 kr

stor 9615

Kistdekroation i gula, blå och vita toner: rosor, krysantemum, delphinium, gentiana, molucella, texasgräs
2 200 kr

9613

Kistdekorationer med ljus i vita toner: franska tulpaner, rosor, ranunkler, hypericum, murgröna, ljus
2 600 kr
Visa fler
Kransen är en symbol för evigheten och ett fint komplement till kistdekorationen eller om bårtäcke används. Kransar dekoreras ofta med band med en hälsning på men det går även bra med kort.

Krans i röda toner (9507)

Krans i röda toner: ros, lejongap, astilbe, elegansnejlika, sirgras, alchimilla. Pris kan variera beroende på säsong
1 500 kr

1005

RönnedahlsKransar. Ca 55 cm i diameter.
2 800 kr

106

Röda rosor, vita liljor, vita rosor, vit krysantemum, murgröna. Ca 55 cm i diameter. Pris kan variera beronde på säsong
1 800 kr
Visa fler
Ett blomsterarrangemang som placeras bredvid kistan. Den kan vara hög eller låg och levereras med eller utan band.

1004

Bl? delphinium, gul ros, solros, vit lejongap, vit zettembrina, vit krysantemum, diverse grönt.
1 000 kr

1007

Solrosor, bl? delphinium, lila fresia, diverse grönt, blandade tulpaner.
900 kr

1008

Ängsblommor.
600 kr
Visa fler
En handbukett läggs på kistan vid avskedet eller läggs ner i graven vid jordbegravning. Oftast en ensam ros men det kan även vara andra sorters blommor. Handbukett är lika vanligt för män som för kvinnor.

9206

Handbukett med ros, brudslöja, alchimilla, björngräs
35 kr

Rosor aprikos

Aprikos ros + grönt
35 kr

Rosor cerise

Röd ros + grönt
35 kr
Visa fler
Gravstenen är ett minnesmärke som ska stå i många år. Storleken och utförandet bestäms ytterst av vilken kyrkogård och vilken del av kyrkogården graven finns på. Begravningsbyrån hjälper dig med detta. I våra priser ingår inskription samt uppsättning på kyrkogården.

Ja, jag vill gärna ha hjälp med gravsten senare.

Textkomplettering

När det finns en gravsten kan man ofta komplettera den med mera text. I priset ingår att gravstenen hämtas, kompletteras med text samt monteras igen. I priset ingår 30 tecken.

Juridisk hjälp önskas

När en människa dör uppstår många praktiska saker att ta itu med. Vi på begravningsbyrån erbjuder samtliga juridiska tjänster som kan vara aktuella. Det kan vara förvaltning av dödsboet, bouppteckning och arvsskifte. Priset varierar utifrån arbetets omfattning. Vi utgår från 5 000:-
5 000 kr
Vad vill du ska hända med t ex Facebook-profilen som den avlidne har lämnat efter sig? Vill du ha hjälp med att stänga ner konton i sociala medier, som t ex Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn?

Ja, hjälp med stängning

750 kr

Nej, ingen hjälp med stängning

Vi behöver uppgifter om dig som beställare samt den avlidne för att kunna gå vidare med din beställning. Uppgifterna används enbart som stöd för beställningen och kommer inte lämnas ut till tredje part.


Uppgifter om dig
Till exempel syskon.


Uppgifter om den avlidne
Har den avlidne fyllt i några önskemål som Livsarkivet, Vita Arkivet eller annat dokument? *
Kontrollsiffrorna kan kompletteras senare, dock är det nödvändigt t ex för att kontrollera om det finns något ifyllt Livsarkiv.
En viktig information för oss men kan kompletteras senare.
En viktig information för oss, men det är inte alltid säkert att du som anhörig vet detta.
Denna beställning är inte bindande, utan justeringar kan göras i efterhand. Jag är medveten om att priserna kan förändras om jag i efterhand påverkar mina val tillsammans med begravningsbyrån. Jag accepterar att mina personuppgifter lagras elektroniskt när jag sparar eller skickar in min beställning.