Familjejuridik

Familjejuridik

Vid dödsfall kommer det automatiskt en del familjejuridiska frågor. Bl. a. är det lag på att en bouppteckning ska upprättas och innan tillgångarna kan fördelas på arvingar ska ett arvskifte upprättas. Inte sällan kan dessa frågor ta tid och vara komplicerade.

Hos oss arbetar auktoriserade boutredare. Vi är specialutbildade av Sveriges Begravningsbyråers Förbund för hjälpa dig med både dödsfallsjuridik och övrig familjejuridik som t.ex. testamente, samboavtal och framtidsfullmakt. För att en person ska få kalla sig auktoriserad boutredare krävs minst två års erfarenhet av boutredningar och därefter utbildning i flera steg, examination samt löpande vidareutbildning.

Men även under sin livstid berörs man av familjejuridiska frågor oavsett hur livssituationen ser ut. Om man är gift, sambo, singel eller lever i partnerskap spelar ingen roll, alla har rätt att känna sig trygga vad som än händer. Därför hjälper vi till även med livstidsjuridik. Läs mer om våra olika tjänster inom familjejuridik.